Szolgáltatásaink

Professzionális kerttervezés és kertépítés Budapesten és a Balatonnál, rendszeres ápolás és szezonális kerti munkák elvégzése szakértelemmel; automata öntözőrendszer telepítés, karbantartás, átalakítás igény szerint. Saját öntözőrendszereinkre 2 év garanciával; dekoratív térburkolás.Füvesítés

A gyep felület kialakítását kétféle módon végezzük:

Gyepfelület kialakítása fűmag vetésével (vetett technológia)

Füvesítés elõtt ajánlott automata öntözõrendszer telepítését is számításba venni, mivel a leggyakoribb probléma a gyep számára szükséges mennyiségű csapadék biztosítása.

A megfelelően megtisztított, azaz a talaj felső, általában 5 cm vastagságú, gyommal szennyezett rétegét eltávolítjuk. Ezt követi a talaj kézi vagy gépi felásása és szükség esetén rotálása.

Javasolt vakondháló fektetése, hogy a későbbiekben ezek a kedves, amúgy hasznos kártevő-pusztítók ne csúfítsák a kertet a földkupacaikkal.

Erre kerül a szerves anyagban gazdag humuszréteg, amelyből kialakítjuk a magágyat.

Szintezés, hengerelés után a talajba kiváló minőségű német fűmagot vetünk, amelyet gondosan bedolgozunk a talajba. Hosszú kioldódású starter műtrágyával segítjük elő a gyors csírázás folyamatát.

Evvel a technológiával a második fűnyírást követően használatba vehető a gyepfelület.

Vakondháló fektetése

Gyepszőnyeg fektetése

Látványosan és igen rövid idõ alatt érhetõ el az összefüggõ gyepszõnyeg élménye.

A talaj megfelelõ elõkészítése itt is elõfeltétele a munkának.

A hagyományos magvetéses eljárásnál drágább, így természetesen itt is javasoljuk az automata öntözőrendszer kiépítését és a vakondháló fektetését a szőnyeg terítése előtt.

Megfelelő stabilitás, azaz a gyepszőnyeg gyökérzetének lejutása a humuszig egy-két fűnyírásnyi időt vesz igénybe.

Füvesítés

A füvesítés tulajdonképpen nem más, mint a pázsit, a gyep kialakítása kertünkben. A füvesítés egyben az egyik legtermészetesebb és legelőnyösebb talajápolási eljárás. De joggal mondhatjuk, azt is, hogy a füvesítés a kertépítés egyik legfontosabb és leglátványosabb része.

Gyakorlatilag két féle módszerrel történhet a füvesítés: fűmag vetésével, vagy gyepszőnyeg telepítésével.

Füvesítés, gyepfelület kialakítása fűmag vetésével (vetett technológia)

Füvesítés előtt mindenképp ajánlott automata öntözőrendszer telepítését is számításba venni. Mivel füvesítés után, a gyep számára így nincs meg a szükséges mennyiségű csapadék biztosítása.

Füvesítés előtt a talajt megfelelően meg kell tisztítani. Azaz a talaj felső, általában 5 cm vastagságú, gyommal szennyezett rétegét eltávolítjuk.

A füvesítés előtti második munkálat a talaj kézi vagy gépi felásása, szükség esetén rotálása, rotálással egyidejűleg már be lehet juttatni a földbe a szükséges segédanyagokat (tőzeg, trágya, stb.).

A vakond háló fektetése mindenképp javasolt, hogy a későbbiekben ezek a kedves, amúgy hasznos kártevők ne csúfítsák a kertet a földkupacaikkal, ha már annyit fáradoztunk a füvesítéssel.

A füvesítés következő lépése a szerves anyagban gazdag humuszréteg terítése, amelyből kialakítjuk a magágyat. Fontos a talaj megfelelő visszatömörítése, ha szükséges szintezés után, akár többször is hengerelünk.

Ez után következik a tényleges füvesítés, a magvetés. A talajba kiváló minőségű német fűmagot vetünk, amelyet aztán gondosan bedolgozunk. A gyors csírázási folyamatot öntözés mellett, hosszú kioldódású starter műtrágyával segítjük elő.

A füvesítés ezzel a technológiával nagyon gazdaságos módszere az igényes kert kialakításának. A gyepfelület a második fűnyírást követően használatba is vehető.

Füvesítés, gyepfelület kialakítása gyepszőnyeg fektetésével

A gyepszőnyeg telepítése az egyik gyors, minőségi és korszerű füvesítési technológiák egyike. Gyepszőnyeg fektetésével a füvesítés látványosan és igen rövid idő alatt megvalósítható, az összefüggő gyepszőnyeg élményét érdemes átélni.

A gyepszőnyeg tulajdonképpen 18 hónapos készgyep, tömött, gyomoktól mentes, sűrű pázsit.

S ugyanúgy, mint az előző módszernél füvesítés előtt a talajt szintén megfelelően elő kell készítenünk, csak ezután következhet a gyepszőnyeg fektetése. A hagyományos magvetéses füvesítésnél a gyepszőnyeg terítése drágább, ezért fokozottan javasoljuk az automata öntözőrendszer kiépítését, valamint a vakond háló fektetését, majd csak ez után következzen a füvesítés utolsó lépése. A gyepszőnyeg leterítése. A megfelelő stabilitás kialakulása, azaz a gyepszőnyeg gyökérzetének lejutása a humuszig egy-két fűnyírásnyi időt vesz igénybe.

Megfelelő gondoskodással, rendszeres öntözéssel, nyírással több évig is meglátszik, hogy gyepszőnyeggel telepített a kertünk.
Keressen bennünket bizalommal, cégünk a füvesítést szakértelemmel, odafigyeléssel végzi. Legyen az Ön kertje mindig zöldebb!

 

Hírek

Egy olyan nagy városban mint Budapest sem kell nélkülöznie a természetes szép...
Ha kertes házban él akkor már biztosan tudja, hogy egy kertben nagyon sok a teendő,...
Ahhoz, hogy egy kert szép és ápolt legyen sokat kell tenni, attól függően, hogy...
A  városi élet sok előnnyel jár, viszont vannak hátrányok is. A természetes...
A nagyvárosi életnek sok előnye van, viszont hátrányból is van bőven. Ezért is...
Biztosan már Ön is látott nyáron is zöldellő kertet, gyönyörű zöld füvet. Sokan...
Vannak olyan emberek, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a kertet saját maguk gondozzák....

Keresés