Szolgáltatásaink

Professzionális kerttervezés és kertépítés Budapesten és a Balatonnál, rendszeres ápolás és szezonális kerti munkák elvégzése szakértelemmel; automata öntözőrendszer telepítés, karbantartás, átalakítás igény szerint. Saját öntözőrendszereinkre 2 év garanciával; dekoratív térburkolás.TÉRBURKOLAT

A térburkolatok fontos szerepet játszanak egy kert életében, változatos megjelenésének és formájának köszönhetően egyre elterjedtebbek a hazai kertekben. A térburkolatok a kert hangulatához igazodva töltik be funkciójukat, attól függően, hogy épp autóbeállót, vagy járdát tervezünk. Éppen ezért már a kert megtervezésével párhuzamosan át kell gondolni, milyen térburkolatot szeretnénk kialakítani. A térburkolat anyagának tekintetében figyelembe kell venni milyen burkoló anyagot választunk, aminek szinte csak anyagi keretünk szab határt. Bármilyen térburkolatot is választ, az lerakás után állandó marad. Ezért lényeges, hogy a térburkolatnak harmonikusan kell illeszkednie a kert összképébe.

A térburkolat készülhet: beton térkőből, téglából, gyephézagos rácsból, terméskőből, fából stb.

Ezért mind a burkoló anyag tekintetében, mind a kialakított kert függvényében egyáltalán nem mindegy, milyen szakértelemmel végezzük, vagy végeztetjük a térburkolat lerakását.

Munkáinknál törekszünk az igényességre, éppen ezért a térburkolatnál különösen fontos a technológiai sorrend betartása.
Az első lépés a kitűzés és a szintezés, mivel a térkőnek min. 1% esést kell kialakítani, hogy a nagymennyiségű víz is el tudjon róla folyni. A következő lépés a térburkolat kialakításához, az un. tükör-kiemelés, amely a leendő burkolat és az alá kerülő zúzottkőnek készíti elő a helyet. Majd ezt is szintezni kell.

A szegélyek lerakása talán a legnagyobb precizitást igénylő szakasz, mivel ez adja meg a térburkolat későbbi formáját és a szinteket is. A tervezésnél és számításnál érdemes figyelembe venni a térburkoló anyag méretét. A térburkolat szegélyeit úgy kell elhelyezni, hogy minél kevesebb vágásra kényszerüljünk, ezért tanácsos betonba rakni.

A térburkolat ágyazatának vastagsága a terheléstől függ, de minden esetben osztályozott zúzottkő az, ami el tudja vezetni a beszivárgó vízmennyiséget. (Például egy autóbeállónál min. 30 cm vastagságot készítünk, s ebből az alsóbb réteg öklömnyi méretű kövekből áll). Mindezt lapvibrátorral tömörítjük.

A térburkolat ágyazat feletti rétege állhat kétszer rostált sóderből vagy még jobb, ha apróbb osztályozott kőzúzalékot használunk. Erre kerül majd a térburkolat, melynek lerakása – úgy véljük – nagy szakmai tapasztalatot és precizitást igényel.

A legvégső fázis: a térburkolat fugáiba kétszer rostált sódert, szűkebb fuga esetén kvarchomokot, nagyobb fuga esetén kőzúzalékot dolgozunk bele. A folyamat lapvibrátoros tömörítéssel fejeződik be.

Keressen bennünket bizalommal térburkolatok szakszerű lerakásával kapcsolatban, mi kialakítjuk, megalkotjuk, Önnek csak élveznie kell az esztétikai varázst. Legyen az Ön kertje mindig zöldebb!

 

Hírek

Egy olyan nagy városban mint Budapest sem kell nélkülöznie a természetes szép...
Ha kertes házban él akkor már biztosan tudja, hogy egy kertben nagyon sok a teendő,...
Ahhoz, hogy egy kert szép és ápolt legyen sokat kell tenni, attól függően, hogy...
A  városi élet sok előnnyel jár, viszont vannak hátrányok is. A természetes...
A nagyvárosi életnek sok előnye van, viszont hátrányból is van bőven. Ezért is...
Biztosan már Ön is látott nyáron is zöldellő kertet, gyönyörű zöld füvet. Sokan...
Vannak olyan emberek, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a kertet saját maguk gondozzák....

Keresés