Gyepmánia
Kertépítés

Kertépítés Budapest és a Balaton környékén

Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbiakban megválaszoljuk ügyfeleink leggyakrabban felmerülő kérdéseit kertépítési, kert fenntartási szolgáltatásainkkal kapcsolatban.

Legyen szó teljes körű kert fenntartásról, professzionális kert füvesítésről vagy modern öntözőrendszer telepítéséről, Budapesten és a főváros vonzáskörzetében, valamint a Balaton környékén is számíthat ránk. Az általunk elvégzett munkára minden esetben garanciát is vállalunk. Megéri bizalmat szavaznia nekünk.

Rendszeres és szezonális kerti munkák elvégzésében is állunk szíves rendelkezésére. Professzionális kerttervezéssel, kertépítéssel, kertfüvesítéssel, kertfenntartással, korszerű öntözőrendszerek telepítésével, sziklakertek kialakításával, térkövezéssel, valamint kerti tó kivitelezésével egyaránt foglalkozunk. Érdeklődjön a további részletekről!

Az elmúlt évek alatt nagy szakértelemre és releváns tapasztalatra tettünk szert mediterrán, hegyvidéki, romantikus, minimál és kisméretű kertek tervezésében és kivitelezésében is, de látványos sziklakertek kialakításában is otthonosan mozgunk. Keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén!

Természetesen igen. Nem csak egyszerűen megtervezzük és megépítjük álmai kerti tavát, de a tó élővilágának kialakításában (halak betelepítésében, növények ültetésében) is számíthat a szakértelmünkre. Érdeklődjön a szolgáltatásunkról most, ossza meg velünk az elképzeléseit leendő kerti tavát illetően!

Egy megfelelően beállított korszerű öntözőrendszer telepítésével időt, energiát és vizet is megtakaríthat. Az öntözőrendszer pont annyi vizet ad a növényeknek, a gyepnek, amennyire azoknak szüksége van; a hagyományos slaggal ellentétben, az öntözőrendszer a csapadékkal megegyező formában egyenletesen szórja a vizet.

A modern öntözőberendezések programozhatóak, ráadásul esőérzékelőkkel is el vannak látva, ami azt jelenti, hogy gazdaságosan is működnek, hiszen nem indul be a locsolórendszer, ha egyébként esik az eső. Az öntözőrendszer egy előre beállított időszakban magától végzi a locsolást akkor is, ha Ön távol van.

Cégünk nem csak új öntözőrendszerek telepítésével és beállításával foglalkozik, hanem régi locsolórendszerek korszerűsítését, átalakítását, karbantartását és javítását is vállaljuk. Az általunk telepített öntözőrendszerekre 2 év garanciát biztosítunk.

Alapvetően két típust különböztetünk meg: a gyepfelület kialakítását vetett technológiával, vagyis amikor fűmagot alkalmazunk, illetve a gyepszőnyeg fektetés a füvesítés másik népszerű módja. Nem tudja, melyik mellett döntsön? Kérdezzen minket bátran, szívesen adunk szaktanácsadást is!

Mielőtt belefogna a kert füvesítésébe, érdemes először az öntözőrendszer megtervezésével foglalkozni. Mivel a gyepnek rendszeres és nagy mennyiségű vízre lesz szüksége, ezért kézi locsolással ezt nem, vagy csak nehézkesen biztosíthatja. Ráadásul a füvesítés után a gyepnek az első hetekben különösen fontos a sok víz, hogy szépen fejlődhessen, erősödhessen, így mindenképp érdemes egy automata öntözőrendszer telepítésére is áldoznia.

Ugyan a fűmagos kertfüvesítésnek némileg kedvezőbb az ára, de ha azonnali és látványos megoldást szeretne, akkor inkább a gyeptéglás technikát javasolnánk, mert így szinte rögvest gyönyörködhet is a csodaszép pázsitban.

Cégünk állandó és időszakos megbízásokat is vállal, így ha nincs energiája, ideje a kerttel foglalkozni, és szívesebben töltené a kert karbantartásra szánt időt a szeretteivel, keressen minket bizalommal! Egész évben számíthat a szakértelmünkre, természetesen mindezt megfizethető áron.

Teljes körű kertépítési szolgáltatást nyújtunk, így ha A-tól Z-ig megújítaná a kertet, ránk számíthat. Akár konkrét elképzelése van álmai kertjét illetően, akár szeretné okosan kihasználni a kert, az udvar, a természet adta remek lehetőségeket és ehhez szakértői segítséget kérne, bizalommal fordulhat hozzánk. Komplett kertépítési szolgáltatásunkba tartozik a kerttervezés, a füvesítés, a sziklakert kialakítása, a térburkolat lerakása, valamint a szegélyezés is.

A munka összetettsége, a telek nagysága, az aktuális időjárás, a plusz szolgáltatások egyaránt befolyásolhatják a kivitelezési munka időtartamát. Általánosságban 1-4 hét alatt elkészülhet álmai kertje. A munka megkezdése előtt díjmentes helyszíni felmérést végzünk, ami után már pontosabb időintervallumot tudunk mondani.