Gyepmánia
Kertépítés

Kertépítés Budapest és a Balaton környékén

KERTÉPÍTÉS A TERVEZÉSTŐL A KIVITELEZÉSIG

Cégünk fő profilja a teljes körű kertépítés és az ehhez kapcsolódós munkálatok magas színvonalú elvégzése. Vállaljuk családi-, társas-, és irodaházak kertjeinek, valamint környezetének tervezését és professzionális kivitelezését, fenntartását.

Szükség esetén talajcsere, tápanyagban gazdag termőfölddel.

Tavi növények, igény esetén halak betelepítésével.

A kert ékköve lehet, folyamatosan virágzó növényeivel már egy kisebb kertben is látványos hatás érhető el vele, esetleg egy csobogó beiktatásával.

Viacolor, terméskő illetve gyephézagos elemek alkalmazásával.

Kiváló minőségű és biztonságos fa játékokkal, egyedi elképzelések tervezése és kivitelezése.
A játszóterek talajzatát rugalmas gumi lapokkal vagy fenyőkéreggel fedjük.

Kertépítés szakértelemmel

Megtervezzük, megépítjük

A kert mindig is központi helyet foglalt el az emberiség életében. Többet jelentett egy bekerített földterületnél. A legtöbb irodalmi műben a romantikus érzések egy virágba borult kertben lobbannak fel, s tudjuk; életre szóló döntések is születtek már kertben – gondoljunk csak a Gecsemáné kertre.

Manapság a városi betonrengetegből egyre többen igyekeznek kiszabadulni és családi vagy legalábbis társas házba költözni. Ha tíz embert megkérdeznénk, miért költözik családi házba, abból kilenc egészen biztosan a kertet hozná fel elsődleges indoknak. Ebben a környezetben jobban érvényesül a család értéke, a pihenés teljesebb, a kert valahol a családi intimitás jelképe is lett. Aki teheti, legalább időszakonként zöld környezetbe vonul. Mivel a Balaton környéki kertépítés terén igen nagy tapasztalattal rendelkezünk, pontosan tudjuk, hogy nagyon sokan használják feltöltődésre, kikapcsolódásra a balatoni telkeket.

Miért jó a kertépítés?

A kertépítés révén olyan környezetet teremthetünk mind önmagunk és családunk, mind ügyfeleink számára, ami bizalmat áraszt és felfrissít, relaxál természetességével, a növények üde látványával, jótékony hatásával.

Sokféle kert létezik, de tény, hogy vannak olyan kertépítési megoldások, technikák, trükkök, amelyeket csak a kertépítés „titkaiban” jártas, profi szakemberek tudnak alkalmazni. Ha igazán igényes, harmonikus és szemet gyönyörködtető kertet szeretne, amelyet hosszú időn át fenn is lehet tartani, akkor bízza profi szakemberre a kialakítást!

Milyen a szakszerű kertépítés?

Cégünk több éves tapasztalattal alkalmazza a kertépítés technikáit, a munkálatok során lépésről lépésre alkotjuk meg az Ön igényeihez igazított környezetet. Tudatában vagyunk annak, hogy a kert nem csak részegységek halmaza (fák, virágok, gyepszőnyeg stb.), hanem pontos, szakszerű kertépítés eredménye, amely által biztosítható a fenntarthatóság, a harmonikus egyensúly az egyes növény fajták között.

A kertépítés pedig attól lesz szakszerű, ha a kert, amit álmodtunk harmonizál a házzal és tágabb környezetével.
Cégünk a kertépítés folyamatában végig tekintettel van arra, hogy Ön együtt fog élni, együtt lélegzik majd a telepített növényekkel. Ezért fontosnak tartjuk a tervezéstől a kertépítésig, hogy folyamatosan kommunikáljunk ügyfeleinkkel, s az igényeket beleszőjük mind a tervezési, mind a kertépítési folyamatba.

A kertépítés főbb lépései

1. Tervezés: Igények felmérése, helyszíni adottságok felmérése, alapvető elrendezés és ültetési terv elkészítése a megrendelő elvárásainak tükrében.

2. Tereprendezés: Kövek, növényi hulladékok eltávolítása, szükség esetén talajcsere (a kert talajának tápanyagban gazdag termőföldre cserélése).

3. Ültetés, füvesítés: A kertépítés során a növényeket szakszerűen ültetjük, lehetnek akár örökzöldek, lombhullató cserjék, dísz- és gyümölcsfák. A kertépítéshez hozzátartozik ezeknek a fáknak a metszése, növényvédelme.

Egyéb igénybe vehető szolgáltatások a kertépítés során

A kertépítés nem csak növények ültetéséből és füvesítésből áll. Cégünk számos egyéb kivitelezési opcióval áll az Ön rendelkezésére a kertépítés kapcsán, úgy mint:

– Kerti tavak létesítése, igény szerint tavi növények és halak betelepítésével.

– Sziklakertek kialakítása: Egy szépen megformált sziklakert a kert ékköve lehet folyamatosan virágzó növényeivel, esetleg csobogó beiktatásával. (Egy csobogó már egy kisebb kertben is látványos hatású, nagyszerű kertépítési fogás.)

– Térkövezés, dekoratív sétaösvény kialakítása viacolor, terméskő, ill. gyephézagos elemek felhasználásával.

A kertépítéshez kapcsolódó extra szolgáltatásunk

Annak érdekében, hogy gyermekei is örüljenek a szép, hangulatos kertnek, és szívesen vegyék birtokba azt, kertépítési megoldásainkban játszókertek építése is szerepel, kiváló minőségű és biztonságos fa játékokkal.

Egyedi elképzeléseket tervezünk és kivitelezünk. A biztonságot maximálisan szem előtt tartjuk, a játszóterek talaját rugalmas gumi lapokkal vagy fenyőkéreggel fedjük.

Parképítés

Kertépítés mellett vállalunk parképítést is, előszeretettel alkalmazva az ún. ökoburkolatot, vagyis gyephézagos elemeket, érintésnyi közelbe hozva ezzel a természetes közeget.

Keressen bennünket bizalommal! Akár Budapest, akár a Balaton környékén, teljes körű kertépítési szolgáltatással várjuk. Legyen az Ön kertje mindig zöldebb!