Gyepmánia
Kertépítés

Kertépítés Budapest és a Balaton környékén

Automata kerti öntözőrendszer telepítés

A víz az egyik legfontosabb elem a Földön, az élet egyik alapfeltétele. Többféle formában van jelen (víz, jég, pára), az időjárási és egyéb környezeti tényezőktől függően. A természetes körforgásban betöltött szerepe mind mezőgazdasági, mind pedig kertészeti szempontból nézve rendkívül fontos, hiszen részt vesz több biológiai folyamatban is: a talaj felső részének és a talaj alatti rész talajvíz általi vízforgalmában, a növényzet számára nélkülözhetetlen vízellátásban, a levegő páratartalmának biztosításában és ezáltal a por megkötésében, stb.

Ezeket általában a lehulló csapadék, eső megfelelően megoldja, de ha például egy hosszabb száraz időszak esetén a növényzet számára túl kevés a víz mennyisége, akkor azt valamilyen módon pótolni kell, emberi beavatkozás szükséges, azaz locsolás, öntözés.

Miért előnyös egy automata öntözőrendszer telepítése?

Egy jól beállított automata kerti öntözőrendszer pontosan annyi vizet juttat ki a gyep és a növények számára, amennyi szükséges és pontosan úgy, ahogyan az ideális – a slaggal történő locsolással ellentétben, a természetes csapadékkal megegyező formában és egyenletes elosztásban.

Ráadásul, Ön nyugodtan pihenhet, értékes idejét a családjával töltheti és nem kell a locsolás fárasztó és időrabló feladatával foglalkoznia, s kertje mégis üde zöldben pompázik.

Az öntözőrendszer nem csak kényelmes, de költségtakarékos is

Programozható, így magától végzi a beállított időszakban az öntözést. Akkor is, ha Ön elutazik pár napra vagy nyaralni megy családjával.

Az öntözést jellemzően kora hajnalra érdemes időzíteni, így a nyáron nem égnek meg a növények levelei a forróságban és a párolgás miatti vízveszteség is kiküszöbölhető, tehát sokkal költséghatékonyabb a művelet.

Ha esik az eső, nem locsol

Ha az automata kerti öntözőrendszer esőrézékelővel is el van látva, akkor esős időben nem kapcsol be, így még gazdaságosabban működik és nem áll fenn a túlöntözés lehetősége sem. Be lehet állítani azt is, hogy milyen intenzitású csapadéknál állítsa le az öntözést.

Napjainkban egy átgondoltan megtervezett és igényesen kialakított kert vagy park gondozásához elengedhetetlen a szakszerűen telepített és karbantartott automata kerti öntözőrendszer telepítése.

A legjobb, ha már eleve a kerttervezési fázisban szerepel az öntözőrendszer is, de amennyiben ez kimaradt és kész kertjében, parkjában szeretné megoldani az öntözést, természetesen utólag is van lehetőség az automata öntözőrendszer telepítésére.

Üzemeltethető vízhálózatról is, azonban hosszútávon akkor érhető el vele jelentősebb megtakarítás, ha kútból nyeri a vizet az öntözéshez – és a kútvíz a növényeknek is sokkal megfelelőbb, mint a klóros csapvíz

Az öntözőrendszer nem csúfítja el a kertet?

Az automata kerti öntözőrendszer a talajban helyezkedik el, észrevétlenül. A szórófejek csak a használat során, a víznyomás hatására emelkednek a talajszint fölé, majd az öntözés befejeztével szépen vissza is süllyednek a helyükre. Tehát amikor az öntözőrendszer nem működik, a szórófejek rejtve maradnak, így nem zavarják Önt a sportolásban vagy a fűnyírásban, egyéb kerti tevékenységekben.

Érvek az automata kerti öntözőrendszer mellett:

  • ápolt és egészséges kertet biztosít
  • kényelmes, elegáns megoldást kínál az öntözésre
  • a telepített öntözőrendszer növeli az ingatlan értékét
  • az automata öntözőrendszer precíz, egyenletes öntözést biztosít
  • a nyaralás alatti öntözéssel nincsen több gond
  • mikrocsövekkel a cserepes és balkon növények öntözése is megoldható
  • az öntözőrendszer megfelelő mennyiségben és minőségben juttatja ki növényeinkre az öntözővizet, spórolva ez által a vízszámlánkon is

Automata öntözőrendszer telepítés 2 év garanciával

Cégünk vállalja már meglévő öntözőrendszerek átalakítását, javítását, karbantartását (téliesítés, szezonális tisztítás, stb.) is, valamint új rendszer megtervezését, kialakítását is, az egészen kis méretű kertektől a nagyméretű telkekig, parkokig. Az általunk telepített kerti öntözőrendszerekre cégünk 2 év garanciát biztosítunk.

Keressen bizalommal, minden automata öntözőrendszerrel kapcsolatos problémát megoldunk.
Legyen az Ön kertje mindig zöldebb!