Gyepmánia
Kertépítés

Kertépítés Budapest és a Balaton környékén

Automata öntözőrendszer

A víz a Földön lévő minden élőlény számára rendkívüli értékkel bír, legyen az ember, állat vagy növény. Egyszerre több formában is jelen van (jég, víz, pára), s ezen formáit állandóan változtatja folyamatos körforgása révén.

Mezőgazdasági és kertészeti szempontból ennek a körfolyamatnak óriási a jelentősége. Fontos a talaj felső részének, illetve a talaj alatti résznek a talajvíz általi, és a talaj fölé emelkedő növényzetnek a vízforgalma. Ezt általában automatikusan megoldja a lehulló csapadék, eső.

Ha azonban a növényzet rendelkezésére álló víz mennyisége túl kevés, akkor pótolni kell, ami legegyszerűbben öntözéssel tehető meg.

Miért jó a öntözőrendszer?

Egy esztétikusan kialakított, parkosított kert gondozásához szervesen hozzátartozik a szakszerűen telepített, majd karbantartott automata öntözőrendszer.

Nem elég megépíteni a kertet, ha nincs megoldva az öntözése, és nem mindegy, hogy milyen az öntözés: Ideális az, ha a vízmennyiség egyenletes eloszlása biztosítva van. Ez egy öntözőrendszer segítségével könnyen megvalósítható. A legjobb, ha már a kert tervezésébe belefoglaljuk az öntözőrendszert is, de természetesen utólag is van lehetőség a telepítésre.

Az öntözőrendszer nemcsak kényelmes, hanem költségtakarékos is

Az öntözőrendszer egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy leveszi az Ön válláról a locsolás fárasztó és időrabló feladatait, ráadásul mindig pontosan a megfelelő mennyiségű vizet öntözi ki a növények számára. Emellett azonban sokkal lényegesebb, hogy megfelelő beállítások mellett jelentős mennyiségű vizet, s ezáltal költséget takaríthat meg vele, miközben kertje üde zölden pompázik.

Ha esik az eső, nem locsol

Akkor is bízhat öntözőrendszerében, ha Ön éppen nyaral vagy hosszabb időre elutazik, mivel a berendezés a programozásnak megfelelő időközönként automatikusan végzi a dolgát. Az öntözőrendszer ellátható esőérzékelővel, így be lehet állítani, hogy milyen intenzitású csapadéknál állítsa le az öntözést, vagy egyáltalán be se kapcsolja.

Az öntözőrendszer nem csúfítja el a kertet?

Az automata öntözőrendszer a talajban helyezkedik el, a szórófejek víznyomás hatására kiemelkednek a talajszint alól, majd az öntözés befejeztével visszasüllyednek a földbe. Vagyis amikor az öntözőrendszer nem működik, a szórófejek rejtve maradnak, és nem zavarják Önt pl. a fűnyírásban vagy sportolásban sem.

Az öntözőrendszer működését automatika szabályozza, ami a kiszámolt helyes öntözési időtartamot és időpontot tárolja. Az öntözés kezdetekor beindítja a locsolást, és az optimális vízmennyiséget locsolja szét. Az öntözőrendszer üzemeltethető vízhálózatról is, de hosszútávon jelentős megtakarítás akkor jelentkezik (és a növényeknek is megfelelőbb), ha kútból öntözünk.

Összefoglaló érvek az öntözőrendszer mellett:

• ápolt és egészséges kertet biztosít

• az öntözés kényelmes, elegáns megoldását kínálja

• a telepített öntözőrendszer növeli az ingatlan értékét

• az automata öntözőrendszer precíz, egyenletes öntözést biztosít

• a nyaralás alatti öntözéssel nincsen több gond

• mikrocsövekkel a cserepes és balkon növények öntözése is megoldható

• az öntözőrendszer megfelelő mennyiségben és minőségben juttatja ki növényeinkre az öntözővizet, spórolva ez által a vízszámlánkon is


Öntözőrendszer telepítés mellett cégünk vállalja már meglévő öntözőrendszerek átalakítását, javítását is. Az általunk telepített öntözőrendszerekre 2 év garanciát vállalunk.


Keressen bizalommal, minden automata öntözőrendszerrel kapcsolatos problémát megoldunk.
Legyen az Ön kertje mindig zöldebb!