Gyepmánia
Kertépítés

Kertépítés Budapest és a Balaton környékén

Kertfenntartás

A kertfenntartással járó feladatok elvégzésétől függ a kert életének hossza. Amennyiben a kertfenntartásra nincs időnk, lusták vagyunk, vagy épp úgy gondoljuk, hogy szükségtelen, akkor ez előbb vagy utóbb a kert rovására megy.
Egy gondosan megtervezett és megépített kert elveszítheti eredeti szépségét, egységét, ha nem gondozzuk körültekintően, ha nem fordítunk időt a kertfenntartásra. A kertfenntartási munkálatokat legalább olyan rendszerességgel kell végeznünk, mint az otthonunkkal kapcsolatos egyéb tennivalókat. S ne feledjük el, hogy egy elhanyagolt kert rendbe tétele, lényegesen nagyobb költséggel jár, mint a rendszeres kertfenntartás, amitől sokkal szebb látképhez jut kertünk.

Cégünk – valamint jó magam 25 éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött – vállalja a különböző típusú kertek kertfenntartását, ill. parkok rendben tartását. Legyen szó akár egy családi ház kertfenntartásáról vagy lakóparkról, céges terület vagy magán rendelő kertjéről.

Amit vállalunk kertfenntartással kapcsolatban:

A kertfenntartás és parkgondozás nálunk nem merül ki csak a fűnyírásban, valamint ősszel a lehullott levelek felgereblyézésében vagy lombporszívózásában.
A teljesség igénye nélkül az alábbi kertfenntartási munkákat bízhatja ránk nyugodtan az év minden évszakába.

A cserjék és a fák metszése, lemosó permetezése.

Gyepszellőztetés, szükség esetén gyomirtás.
Tápanyag-utánpótlás.
Az öntözőrendszer beüzemelése.
A kerti tó tavaszi nagytakarítása.

– Folyamatos pázsitgondozás
Fű- és szegélynyírás mellett, a gyepszőnyeg tápanyag utánpótlását is elvégezzük, moha-mentesítését gyepszellőztetéssel egyben, ami a gyepszőnyeg hosszú életének egyik titka.

– Metszés
Akárcsak az örökzöldek, rózsák, díszcserjék metszése mellett nagy hangsúlyt fektetünk és odafigyelünk az öregedő gyümölcsfák megmentésére, újra termővé tételére, valamint a szőlők szakszerű kezelésére is.

– Növényvédelem
Csak és kizárólag bio permetszerek alkalmazásával védjük a kerti növényeket.

– Fűkaszálás, bozótirtás
Ipari vagy használaton kívüli kertek/területek kaszálását is vállaljuk.

– Télikertek és szobanövények ápolása
Kertfenntartási munkálatok közé soroljuk a lakásban található növények és télikertek szakszerű ápolását, gondozását.