Gyepmánia
Kertépítés

Kertépítés Budapest és a Balaton környékén

Kertépítés tavasszal – most érdemes igazán belevágni

Ugyan szakmai berkekben úgy tartják, hogy az ősz a legideálisabb évszaka a kertépítésnek, az igazság az, hogy kellő körültekintéssel, tervezéssel és természetesen szakmai hozzáértéssel szinte az év bármely enyhébb időszaka jó lehet arra, hogy kertépítéssel, kerttervezéssel foglalatoskodjunk. Értelemszerűen a végeredmény szempontjából fontos, hogy mindig az adott évszaknak megfelelően válasszunk a kerti munkák, a kertépítési teendők közül. Vitathatatlan azonban, hogy a tavaszi, kora nyári időszak számos lehetőséget tartogat a kert megújítására, így mindenképp érdemes akár most, akár a következő hetekben belevágni a különféle munkálatokba.

Kertépítés tavasszal - vágjunk bele együtt

Ha most látunk neki, akár már idén is gyönyörködhetünk benne

A kerttulajdonosok nem véletlenül kedvelik a tavaszi hónapokat, hiszen, ha ilyenkor ugranak fejest a kertépítésbe, annak végeredményében szinte már azonnal, de legalábbis nagyon rövid időn belül gyönyörködhetnek. Ezért is jó, ha tavasszal, kora nyáron szánjunk rá magunkat a kertépítésre, mert így már szinte biztosan nem kell kivárnunk a következő évi kerti szezont, hogy a szemünket legeltethessük a színpompásan virágzó, növényekkel teli, buja kertünkben. Ráadásul ebben az időszakban, az egyre melegedő talajban a növények legyökereztetése is könnyebb, és – ideális esetben pedig – már nem kell tartanunk a fagyoktól sem.

Általános kerti teendők

A kert kitakarításával ajánlott kezdeni minden munkát, így ha a tél nyoma még ott van körülöttünk, esetleg idő közben elszaporodtak volna a gyomnövények is, ezek eltüntetésével foglalatoskodjunk először. Ugyanakkor a talaj előkészítése is fontos mozzanat; a cél az, hogy egy laza, a virágok elültetéséhez vagy akár egy kiskert kialakításához megfelelő talajminőséget kapjunk. Ha a fák metszésén már túl vagyunk, az évelő virágok, a facsemeték és a palánták elültetésével, illetve a füvesítéssel, a kerti öntözőrendszer kialakításával folytassuk a teendőket.

Kertépítés Budapesten és a Balaton környékén – ha profi segítségre lenne szüksége, érdeklődjön teljes körű kertépítési szolgáltatásaink részleteiről!